Foto: Alex Giacomini /Ikon

Sommararbetare sökes till Uppsala kyrkogårdar

Publicerad

Nu söker Uppsala kyrkogårdar medarbetare för sommaren 2024. Sista ansökningsdag är 14 april.

Sommarjobb på Uppsala kyrkogårdar

Uppsala kyrkogårdar

Svenska kyrkan har som huvudman statens uppdrag att sköta begravningsväsendet. Som en del av Svenska kyrkan ansvarar Uppsala kyrkogårdar för begravningsverksamheten i Uppsala stad. Här arbetar personer i flera olika yrkesroller som tillsammans med hänsyn för uppgiften, miljö och kulturarv förvaltar stadskyrkogårdarna, kapell och Berthåga krematorium.

Vi söker dig som vill ha ett varierande och fysiskt utomhusarbete under sommarmånaderna 2024. Sista ansökningsdag är 14 april.

Kyrkogårdarna med sina grönområden är en värdefull del av vår gemensamma livsmiljö. Som sommarjobbare bidrar du till att kyrkogårdarna är välskötta vilorum och minnesplatser för de avlidna, en tillgång för besökande och en viktig plats för den biologiska mångfalden.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att sköta allmänna ytor samt gravplatser. Det innebär ogräsrensning, sköta gräsmattor och klippa häckar, plantera växter med mera.

Du kommer att ingå i ett arbetslag på någon av våra kyrkogårdar:
Gamla kyrkogården, Berthåga kyrkogård, Vaksala kyrkogård, Gamla Uppsala kyrkogård eller Hammarby kyrkogård.

Vem är du?

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Vi ser gärna att:

• Du är noggrann och lägger stor vikt vid kvalitet i ditt arbete.
  • Du har samarbetsförmåga, är ansvarstagande och serviceinriktad.
  • Du har erfarenhet från den gröna branschen.
  • Du har minst AM-kort.

Vi erbjuder

• Hos oss får du ett sommarjobb bland vackra, rofyllda miljöer. Vi tillahandahåller arbetskläder.

Du behöver ha fyllt 18 år när du börjar din anställning.
Tjänsten är timanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstiden är alltid måndag–fredag kl. 7.00–16.00. Ej helgarbete.
Som timanställd har du timlön.

Välkommen med din ansökan till Svenska kyrkan Uppsala kyrkogårdar.
Ange vilken tidsperiod du är intresserad för arbete (3–11 veckor).
Anställningsintervjuer och anställningar sker fortlöpande under rekryteringsperioden.

Sista ansökningsdag är 14 april 2024.

När du söker arbete inom Uppsala pastorat behandlas din ansökan i aktuellt rekryteringsärende. Informationen lagras och är tillgänglig för HR-enheten samt övrig personal som deltar i aktuell rekrytering. Din ansökan sparas i två år efter avslutad rekryteringsprocess. Här kan du läsa mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR, https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/gdpr.

Lediga jobb

Uppsala kyrkogårdar ansvarar för begravningsverksamheten i Uppsala stad. Här arbetar personer i flera olika yrkesroller som tillsammans med hänsyn för uppgiften, miljö och kulturarv förvaltar stadskyrkogårdarna, kapell och Berthåga krematorium.

Uppsala kyrkogårdar

Vi sköter stadskyrkogårdarna och begravningsverksamheten för Uppsala stad, oavsett medlemskap eller livsåskådning.