Foto: Sara Bruggeman

Säsongsarbetare sökes till Uppsala kyrkogårdar

Publicerad

Nu söker Uppsala kyrkogårdar medarbetare för säsongen maj–oktober 2024. Sista ansökningsdag är 7 april.

Säsongsarbete på Uppsala kyrkogårdar

Uppsala kyrkogårdar

Svenska kyrkan har som huvudman statens uppdrag att sköta begravningsväsendet. Som en del av Svenska kyrkan ansvarar Uppsala kyrkogårdar för begravningsverksamheten i Uppsala stad. Här arbetar personer i flera olika yrkesroller som tillsammans med hänsyn för uppgiften, miljö och kulturarv förvaltar stadskyrkogårdarna, kapell och Berthåga krematorium.

Nu söker Uppsala kyrkogårdar medarbetare för säsongen maj–oktober 2024. Tjänsten är på heltid, från 2 maj till 20 oktober. Sista ansökningsdag är 7 april.

Arbetsuppgifterna utförs utomhus i alla väder och är tidvis fysiskt krävande.
Du som söker ska vara minst 18 år och inneha AM eller B-körkort.

Du behöver vara serviceinriktad, arbetet kan innebära möten med sörjande på kyrkogården.

Arbetet utförs för det mesta i grupp så du behöver vara samarbetsvillig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Kyrkogårdarna med sina grönområden är en värdefull del av vår gemensamma livsmiljö. Som säsongsanställd bidrar du till att kyrkogårdarna är välskötta vilorum och minnesplatser för de avlidna, en tillgång för besökande och en viktig plats för den biologiska mångfalden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att sköta allmänna ytor samt gravplatser. Det innebär ogräsrensning, sköta gräsmattor och klippa häckar, plantera växter med mera.

Du kommer att ingå i ett arbetslag på någon av våra kyrkogårdar:
Gamla kyrkogården, Berthåga kyrkogård, Vaksala kyrkogård, Gamla Uppsala kyrkogård eller Hammarby kyrkogård.

Vem är du?

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Vi ser gärna att:

• Du har utbildning eller erfarenhet från den gröna branschen.
  • Du har god vana av trädgårdsmaskiner och har minst AM-körkort.
  • Du är noggrann och lägger stor vikt vid kvalitet i ditt arbete.
  • Du har samarbetsförmåga, är ansvarstagande och serviceinriktad.

Vi erbjuder

• Som säsongsanställd erbjuds du friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Vi tillhandahåller arbetskläder.

Du behöver ha fyllt 18 år när du börjar din anställning.
Tjänsten är en säsongsanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstiden är alltid måndag–fredag kl. 7.00–16.00. Ej helgarbete.
Som säsongare har du månadslön.

Välkommen med din ansökan till Svenska kyrkan Uppsala kyrkogårdar.
Anställningsintervjuer och anställningar sker fortlöpande under rekryteringsperioden.

Sista ansökningsdag är 7 april 2024.

När du söker arbete inom Uppsala pastorat behandlas din ansökan i aktuellt rekryteringsärende. Informationen lagras och är tillgänglig för HR-enheten samt övrig personal som deltar i aktuell rekrytering. Din ansökan sparas i två år efter avslutad rekryteringsprocess. Här kan du läsa mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR, https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/gdpr.

Lediga jobb

Uppsala kyrkogårdar ansvarar för begravningsverksamheten i Uppsala stad. Här arbetar personer i flera olika yrkesroller som tillsammans med hänsyn för uppgiften, miljö och kulturarv förvaltar stadskyrkogårdarna, kapell och Berthåga krematorium.

Uppsala kyrkogårdar

Vi sköter stadskyrkogårdarna och begravningsverksamheten för Uppsala stad, oavsett medlemskap eller livsåskådning.