Plantering av sommarblommor

Under vecka 23 påbörjas arbetet med att plantera sommarblommor på Uppsalas kyrkogårdar.

Sommarblommor på Uppsalas kyrkogårdar

Nu inleds arbetet med att plantera årets omgång av sommarblomster. Först ut är Gamla kyrkogården där planteringen påbörjas vecka 23.

Under vecka 24 fortsätter arbetet med planteringen, både på Gamla kyrkogården samt Vaksala, Hammarby, Gamla Uppsala och Berthåga kyrkogårdar. Midsommarveckan, vecka 25, planteras sommarblommor på de gravplatser som har haft vårblommor planterat sedan tidigare.

Alla sommarblommor kommer att vara planterade före midsommar. Det gäller även våra allmänna planteringsytor och urnor utanför kapell och Uppsala domkyrka.

Vill du beställa?

Det är möjligt att göra efterbeställning av sommarblommor, i mån av tillgång. Kontakta vår skötselexpedition för mer information. Du hittar kontaktuppgifter här nedan.