Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon: 018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Nattlys på en insektsrik kyrkogård

25 augusti. Upptäck de små innevånarna och följ med på en entomolisk vandring i höstkvällen. I lampans sker lär vi oss mer om insekterna som finns på kyrkogården.

I samarbete med Entomologiska föreningen

I höstkvällen blir skuggorna långa i lampans sken. Vad passar då bättre än att genomföra ett spännande nattlys på insektsrika Berthåga kyrkogård.

Följ med Stefan Eriksson och Niklas Österberg på en entomologisk vandring och lär dig mer om insekterna som finns på kyrkogården.

När, var och hur?

Lördag 25 augusti, kl. 19.30-ca 23.00.
Samling sker vid klockstapeln på Berthåga kyrkogård.
Ingen föranmälan. Ta med varma kläder, matsäck och eventuellt egen håv och burk.

Pris:

Vandringen är gratis.

Hitta till oss, kyrkogårdarna och kapellen

Klicka på länken för att hitta till våra expeditioner samt till kyrkogårdarna och kapellen.

Här kan du även hitta till hemsidan för Svenska kyrkan Uppsala.