Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon: 018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Kyrkogårdsvandring på Gamla kyrkogården

Juni, juli och augusti. Följ med på en vandring och hör om kyrkogårdens historia och några av de kulturhistoriskt intressanta personer som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

En kyrkogård med anor från 1600-talet

Idag vilar berömda svenskar som Dag Hammarskjöld, Malla Silfverstolpe, Gustaf Fröding och Gösta Knutsson här.

Följ med på kyrkogårdsvandring där du får veta mer om kyrkogårdens historia och presenteras för av de kulturhistoriskt intressanta personer gravsatta på Gamla kyrkogården.

Välkommen!

När, var och hur?

Tisdagar:

21 augusti

Tid:

Vandringen börjar kl. 18 och pågår ca två timmar.
Samling sker vid gamla gravkapellet.

Gruppbokning:

Kontakta vår kyrkogårdsexpedition

Pris:

Vandringarna är gratis.

Hitta till oss, kyrkogårdarna och kapellen

Klicka på länken för att hitta till våra expeditioner samt till kyrkogårdarna och kapellen.

Här kan du även hitta till hemsidan för Svenska kyrkan Uppsala.