Foto: Sara Bruggeman

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Nyhet

Gå en guidad vandring, hör om kyrkogårdens historia och bekanta dig med några av de kulturpersoner som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

En guidad resa genom tiden

Vid flera tillfällen i sommar är du välkommen på kyrkogårdsvandring tillsammans med guide på Gamla kyrkogården i centrala Uppsala.

Kyrkogården har anor från 1600-talet och här vilar många personer som gått till historien såsom Dag Hammarskjöld, Malla Silfverstolpe, Gustaf Fröding och Gösta Knutsson.

BEGRÄNSAT ANTAL

Vandringarna på Gamla kyrkogården är gratis, men du behöver föranmäla dig.
Se tider och hur du anmäler dig här nedan.

När, var och hur?

Samling före vandringarnas start sker vid Gamla gravkapellet på Gamla kyrkogården.
Vandringarna tar cirka 1,5 timme.

FÖRANMÄLAN

Ring och ange ditt namn och telefonnummer samt vilken vandring du önskar gå till Kyrkogårdsexpeditionen på: 018-430 35 50

DATUM & TIDER

Gamla gravkapellet. Foto: Sara Bruggeman

Vandringar i juni på Gamla kyrkogården

• Tisdag 7 juni klockan 14
  • Tisdag 14 juni klockan 14
  • Tisdag 21 juni klockan 14
  • Tisdag 28 juni klockan 14

Vandringar i juli på Gamla kyrkogården

• Tisdag 5 juli klockan 14
  • Tisdag 12 juli klockan 14

Vandringar i augusti på Gamla kyrkogården

• Tisdag 16 augusti klockan 14
  • Tisdag 23 augusti klockan 14
  • Tisdag 30 augusti klockan 14

KONTAKT

Frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Uppsala kyrkogårdars kyrkogårdsexpedition.

E-post: uppsala.kyrkogardar@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsvandringar i sommar

Gravar bland grönskande ängsmark full av blommor. På Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden. Säsongens sista vandring sker torsdag 22 september.

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

I sommar kan du gå guidade kyrkogårdsvandringar med olika teman. Upptäck Berthåga, en unik naturkyrkogård med spår från forntiden, eller gör en resa genom vår historia på Gamla kyrkogården, en fridfull oas i centrala Uppsala.

Kulturpersoner

En webbplats som presenterar kulturhistoriskt intressanta personer gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala. Gå en digital kyrkogårdsvandring på plats eller hemma.

Digital kyrkogårdsvandring i samarbete med Uppsala stadsteater

Nu lanserar Uppsala kyrkogårdar i samarbete med Uppsala stadsteater en digital kyrkogårdsvandring som är en vidareutveckling av begravningsverksamhetens kulturhistoriska arbete. Skådespelaren Åsa Forsblad Morisse agerar berättare på en kyrkogårdsvandring som fått namnet ”Speciella öden”.

Gamla kyrkogården

Gamla kyrkogården med sina många lövträd och vackra alléer ligger centralt i Uppsala och har anor från 1600-talet.