Berthåga krematorium.
Foto: Sara Bruggeman

Krematorietekniker till Uppsala kyrkogårdar

Nu söker Svenska kyrkan Uppsala kyrkogårdar en krematorietekniker till Berthåga krematorium. Sista ansökningsdag är 1 december 2020.

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som krematorietekniker är kremering, underhåll av processutrustning och kylanläggning samt att utföra mindre reparationer och utbyte av teknisk utrustning. I tjänsten ingår även kapelltjänst samt gravsättning.

Vem är du?

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Du har gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har krematorieteknisk kunskap.

God datorvana samt B-körkort och truckkort krävs för tjänsten.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person ser vi gärna att du är ansvarskännande med ett praktiskt handlag. Du har god samarbetsförmåga och kan ge ett gott bemötande till anhöriga, begravningsbyråer m.fl. som du kommer i kontakt med.

Upplysningar om tjänsten

Din arbetsplats blir vid Berthåga krematorium på Berthåga kyrkogård i Uppsala.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi har kollektivavtal, och du erbjuds friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt möjligheter till utveckling inom arbetet.

Välkommen med din ansökan till Svenska kyrkan Uppsala kyrkogårdar.

För att söka tjänsten klicka här: Krematorietekniker till Uppsala kyrkogårdar.
Sista ansökningsdag är 1 december 2020.

Uppsala kyrkogårdar

Svenska kyrkan har som huvudman statens uppdrag att sköta begravningsväsendet. Som en del av Svenska kyrkan ansvarar Uppsala kyrkogårdar för begravningsverksamheten i Uppsala stad. Här arbetar personer i flera olika yrkesroller som tillsammans med hänsyn för uppgiften, miljö och kulturarv förvaltar stadskyrkogårdarna, kapell och Berthåga krematorium.

Aron Thomsson
Krematoriemästare
018-430 35 85, aron.thomsson@svenskakyrkan.se

Michael Persson
Gruppchef
018-430 35 51, michael.p.persson@svenskakyrkan.se

Patrik Sköldberg
Facklig företrädare Kommunal
010-442 88 29, patrik.skoldberg@kommunal.se

När du söker arbete inom Uppsala pastorat behandlas din ansökan i aktuellt rekryteringsärende. Informationen lagras och är tillgänglig för HR-enheten samt övrig personal som deltar i aktuell rekrytering. Din ansökan sparas i två år efter avslutad rekryteringsprocess. Här kan du läsa mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR, https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/gdpr.