Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon: 018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Guidade kyrkogårdsvandringar

Sommartid erbjuder Uppsala kyrkogårdar guidade vandringar med olika teman. Vid förfrågan erbjuds guidade visningar året om. Kontakta kyrkogårdsexpeditionen för mer information.

Tack för den här säsongen!

Under sommarmånaderna deltog sammanlagt 180 personer på de olika guidade visningarna av både naturkyrkogården Berthåga kyrkogård och Gamla kyrkogården, en kulturhistorisk skatt med anor från 1600-talet.

Guidade vandringar med tema

Berthåga kyrkogårds historia och omgivningar, som utformats med inspiration från den uppländska naturen, har lyfts och visats utifrån flera olika teman. En kväll i augusti genomfördes ett spännande nattlys i samarbete med Entomologiska Föreningen, där de insekter som bor på kyrkogården stod i fokus.

Den till synes moderna naturkyrkogården har även visats ur ett arkeologiskt perspektiv. Under en upptäcktsfärd i det kulturlandskap Berthåga befinner sig i, berättade Dan Fagerlund om de föremål och spår från forntiden som finns kvar än i dag.

En kulturhistorisk skatt

I centrala Uppsala med sina vackra alléer och gravvårdar inbjuder Gamla kyrkogården till besök. Med utökade vandringar, för att möta det stora intresse som finns för kyrkogården, har besökande fått en inblick i gångna tiders samhällen och presenterats för de kulturhistoriskt intressanta personer som är gravsatta på kyrkogården.

För den som vill vandra i den omväxlande kyrkogårdsmiljön på egen hand, finns webbplatsen kulturpersoner.uppsalakyrkogardar.se med ett persongalleri över kulturpersonligheterna.

Vid förfrågan erbjuder Uppsala kyrkogårdar guidade visningar året om. Kontakta gärna kyrkogårdsexpeditionen för mer information. Kontaktuppgifter via länken nedan.