Uppsala kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon:018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala kyrkogårdar

Föryngringsbeskärning på kyrkogårdarna

Nu föryngras buskar på kyrkogårdarna, för att i sommar grönska friskt och vackert.

Beskärning av buskar

Medan växterna är i vintervila passar Uppsala kyrkogårdar på att föryngringsbeskära buskar på Gamla kyrkogården, Gamla Uppsala kyrkogård och Vaksala kyrkogård.

För att buskarna ska hålla sig friska behöver de beskäras kontinuerligt. Buskar som behöver extra omsorg skärs ned för att växa upp på nytt. Det som ser kalt ut nu kommer att växa till sig och grönska finare och tätare på kyrkogårdarna lagom till sommaren.