Foto: Sara Bruggeman

De vilda blommornas dag

Nyhet

Söndag 19 juni, De vilda blommornas dag, är du välkommen på en kyrkogårdsvandring genom ett blomstrande Berthåga. Botanisten Sebastian Sundberg från SLU Artdatabanken tar dig med på en guidad tur där blommorna står i fokus.

En rik ängsflora i samarbete med SLU ArtDatabanken

En vänlig grönskas rika dräkt stämmer bra in på Berhåga kyrkogård.

Följ med botanisten Sebastian Sundberg under ”De vilda blommornas dag” och bekanta dig med den rika ängsfloran som frodas på Berthåga kyrkogård – ett av Sveriges största, moderna ängsanläggningsprojekt.

Klockstapeln en sommardag på Berthåga kyrkogård bland grönskande ängsmark och blå himmel.
Klockstapeln på Berthåga kyrkogård. Foto: Sara Bruggeman

När, var och hur?

Söndag 19 juni klockan 13–15 på Berthåga kyrkogård.
Samling sker vid klockstapeln.

Ingen föranmälan behövs. Vandringen är gratis.

KONTAKT

Frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Uppsala kyrkogårdars kyrkogårdsexpedition.

E-post: uppsala.kyrkogardar@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsvandringar i Uppsala

Arkeologisk temavandring i Berthåga

Torsdag 15 september tar arkeologen Dan Fagerlund med dig genom spåren av forntida boplatser och gravar på Berthåga kyrkogård.

Gravar bland grönskande ängsmark full av blommor. På Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden. Säsongens sista vandring sker torsdag 22 september.

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Gå en guidad vandring, hör om kyrkogårdens historia och bekanta dig med några av de kulturpersoner som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

I sommar kan du gå guidade kyrkogårdsvandringar med olika teman. Upptäck Berthåga, en unik naturkyrkogård med spår från forntiden, eller gör en resa genom vår historia på Gamla kyrkogården, en fridfull oas i centrala Uppsala.

Berthåga kyrkogård

Berthåga kyrkogård är en 54 hektar stor begravningsplats som har inspirerats av den uppländska naturen och är belägen i den västra delen av Uppsala.