Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon:018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Berthåga kyrkogård får nya ekonomigårdar

På Berthåga kyrkogårds västra sida påbörjades första april ett rivnings- och byggnadsarbete av två ekonomigårdar. Här kan du läsa mer om projektet.

Om ekonomigårdarna

Nya ekonomigårdar ska byggas på Berthåga kyrkogård. Sedan 60-talet, då kyrkogården först tog form, har begravningsverksamhetens behov och maskiner utvecklats.

Byggprojektet kommer därför att optimera och anpassa kyrkogårdens förvaringsutrymmen för dagens och framtidens utrustning och fordon.

Byggtrafik i området

På grund av den byggtrafik som kommer att förekomma i området, hänvisas passerande cyklister till kommunal cykelväg från och med april 2019.

Begravningsverksamheten på Berthåga kyrkogård fortsätter som vanligt och kommer inte att påverkas av projektet.

Tidsplan

Rivnings- och byggnadsarbetet beräknas pågå från april 2019 till sommaren 2020.