Foto: Sara Bruggeman

Arkeologisk temavandring i Berthåga

Nyhet Publicerad

Torsdag 15 september tar arkeologen Dan Fagerlund med dig genom spåren av forntida boplatser och gravar på Berthåga kyrkogård.

En kyrkogård med urgamla anor

Välkommen på en spännande, arkeologisk kvällsvandring ute på Berthåga kyrkogård – en modern kyrkogård i ett tusenårigt kulturlandskap.

Tillsammans med arkeologen Dan Fagerlund utforskas de synliga spåren från människorna som levde här under bronsålder, järnålder och senare tider.

Klockstapeln på Berthåga kyrkogård. Foto: Henrik Zetterberg

När, var och hur?

Torsdag 15 september klockan 19–20 på Berthåga kyrkogård.
Samling sker vid klockstapeln.

Ingen föranmälan behövs. Vandringen är gratis.

KONTAKT

Frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Uppsala kyrkogårdars kyrkogårdsexpedition.

E-post: uppsala.kyrkogardar@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsvandringar

Sommartid erbjuder vi kyrkogårdsvandringar på några av kyrkogårdarna i Uppsala. Vi kan också ordna visningar efter förfrågan. Du kan även gå en digital kyrkogårdsvandring på egen hand, både på plats och hemma.

Berthåga kyrkogård

Berthåga kyrkogård är en 54 hektar stor begravningsplats som har inspirerats av den uppländska naturen och är belägen i den västra delen av Uppsala.