Uppsalaförskolor

Prästgårdens förskola

Ny förskola med utomhusprofil startar i den gamla prästgården intill Vaksala kyrka. Här får barnen uppleva närheten till landet medan du som Uppsalabo fortfarande kan ha nära till hemmet eller jobbet.

Prästgårdens förskola är ett tätt personligt sammanhang med plats för 20 barn. Vi vistas mycket utomhus, både i prästgårdens trädgård och i Vaksala kyrkby med kohagar, skog och gärden.  Naturen är vår naturliga lekplats och samtidigt viktigt för pedagogiken med odling och upptäcktsfärder.  Varje dag serveras ekologisk mat från Happy Food.

Vaksala prästgård har under generationer använts som just prästgård , alltså boende för prästfamiljer.  I Vaksala kyrkby finns en lantligt lugn, samtidigt som Gränbystaden ligger bara fem minuter bort med cykel.

Prästgårdens förskola har fr.o.m 1 februari 2019 öppettiderna 7.15-17.30.

Hitta till Vaksala prästgård

Sök plats nu