Uppsala domkyrkas sex musikmedarbetare står i ett fejkat regn av vårmusikfoldrar som dalar ner över dem inne i kyrkorummet. De ser glada och förväntansfulla ut.
Foto: Henrik Viberg

Vårens välfyllda musikprogram har landat

Nyhet Ändrad

Passionsmusik, rockkonsert, en svensk klassiker, en fransman för finsmakare och mycket annat - domkyrkans musiker bjuder på en fullspäckad meny under första halvan av 2024. Här kan du ta del av allt som står på programmet och planera dina konsertbesök för våren.

Programmet för vårens och försommarens konserter och musikgudstjänster i Uppsala domkyrka är lika välfyllt som vanligt. Utöver Lördagsmusiken som fortsätter ge högklassiga orgel- och körkonserter med egna och gästande solister och ensembler återkommer aftonsång och Choral Evensong regelbundet, de stora kyrkohögtiderna är fyllda med musik och en rad konserter i den större skalan ges. Du hittar allt i programfoldern Musik i Uppsala domkyrka våren 2024 - ladda ner den redan nu eller hämta det tryckta programmet i domkyrkans entré fr o m slutet av januari. Flertalet musikevenemang i domkyrkan har fri entré, men till några behövs förköpt biljett som du köper via nortic.se eller på plats i Katedralbutiken, 018-430 36 30.

Här är några konserttips som vi gärna lyfter lite särskilt:

DUM: Hold Your Head Up
Fredag och lördag 15–16 mars kl 19.00
Välkända kören DUM framför med sitt svängiga kompband och under Helena Andersson Bromanders ledning sånger ur populärmusikens skattkista med människans okränkbara värde som genomgående röd tråd. Hör musik av artister som Beyoncé, Håkan Hellström, Fleetwood Mac och First Aid Kit i en mäktig konsert med färgsprakande inramning.

Collegium Cantorum m fl: Johannespassionen
Lördag 23 mars kl 18.00
Tillsammans med Drottningholms barockensemble och solister som Jeanette Köhn och Leif Aruhn-Solén sjunger Collegium Cantorum och Stefanoskören under Ulric Anderssons ledning J S Bachs omtyckta Johannes passion som 2024 fyller 300 år. Välkommen till en storslagen musikalisk inledning av påskens drama.

Uppsala Domkyrkokör m fl: Te Deum Laudamus
Lördag 14 april kl 18.00
Musikens Versailles får nytt liv i en unik konsert med tongångar från Louis XIV:s hovkompositör Michel-Richard de Lalande. Uppsala Domkyrkokör framför under Milke Falcks ledning Lalandes Grand Motets i en storslagen konsert där även Rebaroque och inte mindre än fem namnkunniga solister medverkar. Konserten blir dessutom det sista stora verk Milke Falck sätter upp med Uppsala Domkyrkokör efter 30 år som dess ledare och 34 år som organist i Uppsala domkyrka.

Uppsala domkyrkas ungdomskör m fl: Musik ur Förklädd Gud
Torsdag 6 juni kl 15.00
På själva nationaldagen framför ungdomskören denna svenska klassiker av Lars-Erik Larsson. Övriga medverkande: Magnus Ravald, gossopran. Helgi Reynisson, baryton och Stefan Parkman, recitatör. S:t Matteus symfoniorkester spelar och konserten dirigeras av Espen Myklebust Olsen och Margareta Raab.

Detta är ett axplock ur programmet som förstås rymmer mycket mer att upptäcka. Uppsalas domkyrkas musiker önskar dig välkommen till en spännande musikvår!

Vårprogrammet sträcker sig över perioden januari-midsommar 2024 och publiceras med reservation för eventuella ändringar.