Var med på litteraturdagen i Uppsala domkyrka

Nyhet Ändrad

Ola Larsmo, Josefine de Gregorio, Bengt Gustafsson, Yukiko Duke m fl möts i samtal om skrivande, frånvaro och närvaro lördag 24 augusti.

I slutet av augusti är det dags för en ny litteraturdag i Uppsala domkyrka. Den här gången arrangeras dagen i samverkan med Existentiell litteraturfestival, i samma anda som den festivalsuccé som återkommit i domkyrkan vartannat år sedan 2019.

Lördag 24 /8 kl 13.00-15.00 möter de tre aktuella författarna Ola Larsmo, Josefine de Gregorio och Bengt Gustafsson sina respektive samtalspartners Yukiko Duke, Kristin Windolf och Kerstin Dillmar. Samtalen ramas in med musik framförd av violinisterna Sofia Hansen och Anna Zhibaj. Fri entré gäller för evenemanget.

Så här formulerar Kerstin Dillmar temat för dagen:

”Kan ett försvinnande göra en människa mer närvarande än innan? Och vad är det som tar gestalt när formler, ord, toner och bilder blandas? Vad är det vi lämnar och ändå hela tiden kommer tillbaka till? I samtal med författarna Josefin de Gregorio, Bengt Gustafsson och Ola Larsmo utforskar vi närvaro och frånvaro och sammanhang som på djupet hör ihop i en samtid som ofta vill sortera och dela upp.”