Bildcollage med Uppsala domkyrka, Rosersbergs slott och Storkyrkan i Stockholm

Välkommen på katedralsvandring 8 juni

Nyhet

Kom med på en lång dagsvandring mellan Rosersbergs slott och Kallhäll. Sista anmälningsdag är 4 juni.

Vandra mellan Uppsala och Stockholm i juni

Sedan flera år ordnar Uppsala domkyrka och Storkyrkan i Stockholm regelbundena vandringsetapper på Ingegerdsleden mellan de två kyrkorna. Årets etapp består av en lång dagsvandring mellan Rosersbergs slott och Kallhäll. 

Längd: ca 26 km (inklusive promenad från Rosersbergs station till slottet). Vandringen kräver god kondition och förmåga att hålla ett högre tempo, ca 4–5 km i timmen, dvs högre än ”vanligt pilgrimstempo”.

Samling: Kl. 8.30 vid Rosersbergs slott, parkeringen. Från Stockholm går ett pendeltåg som är framme vid Rosersbergs station kl. 7.56. Gå sedan 2,5 km till Slottet.

Alla ansvarar själva för sin egen transport till och från start och mål. Vi räknar med att vandringen tar ca 8 timmar, inklusive pauser. I Kallhäll finns pendeltågsstation.

Ta med egen mat som räcker för en hel dags vandring, tillräckligt med vatten, något att sitta på och lämpliga kläder och skor att vandra i. Det faller på vars och ens ansvar om man inte orkar hålla tempot eller av något skäl tvingas avbryta.

Vandringen leds av Kristin Windolf, präst i Uppsala domkyrka och Sabina Koij, präst i Storkyrkan, Stockholm och är ett samarbete mellan Stockholms domkyrkoförsamling och Uppsala domkyrkoförsamling.

Gör din anmälan senast 4 juni till sabina.koij@svenskakyrkan.se.