Fyra adventsljus brinner i en ljusstake mot dunkel bakgrund.
Foto: Alex & Martin / IKON

Uppsala katedralsångare ger stämningsfull konsert i adventstid

Verk av bland andra Francis Poulenc, Arvo Pärt framförs i en konsert med lite annorlunda repertoar i domkyrkan lördag 17 december kl 15.00.

Bland Uppsala domkyrkas många musikaliska jultraditioner har Uppsala katedralsångares konsert lördagen före 4:e advent en given plats. I år bjuder de in på lördagen 17 december kl 15.00. Kören är domkyrkans yngsta, en pigg tonåring i sammanhanget som också gärna bjuder på musik som rör sig lite utanför de mest förväntade ramarna. I år innebär det adventsmusik av bland andra Francis Poulenc och Arvo Pärt.

Kören bildades 2008 av dåvarande domkyrkoorganist Olle Johansson och leds sedan 2013 av nuvarande domkyrkoorganist Ulric Andersson. Idag består Uppsala katedralsångare av 16 medlemmar som alla har lång erfarenhet från Uppsalas rika körliv. Sedan 2013 leds kören av Ulric Andersson, domkyrkoorganist som också är eller har varit verksam som körpedagog, sångpedagog och operatenor med de flesta stora hjälteroller på sin repertoar.

Fri entré gäller till konserten och en frivillig kollekt tas upp.

Konserterna i Uppsala domkyrka arrabngeras i samarbete med studieförbundet Sensus.