Uppsala domkyrkas flickkör står uppställda i sin a nya röda kåpor på trappan ner mot S:t Eriks torg, norr om Uppsala domkyrka.
Foto: Anders Tukler

Uppsala domkyrkas flickkör lyser upp under Earth Hour

Nyhet Publicerad

Njut av musik på temat "Var inte rädd för mörkret" lördag 25 mars kl 20.28. Släck ljuset, stäng av mobilen och luta dig tillbaka i en nedsläckt domkyrka.

Sedan ett antal år sedan är Earth Hour en omfattande global miljömanifestation för den planet vi alla delar och lördagen 25 mars kl 20.30-21.30 uppmärksammas denna nedsläckta timme på en rad sätt. I Uppsala sker det bland annat genom att Uppsala domkyrkas flickkör ger en konsert i domkyrkan (observera starttiden 20.28!) med temat Var inte rädd för mörkret.

Det blir musik som handlar om ljuset, mörkret, skapelsen och jungfru Maria (Marie bebådelsedag infaller också i helgen). Att konserten ramas in av en katedral vars valv endast lyses upp av levande ljus kommer att göra sitt till för att skapa en stämning som annars inte ofta kan upplevas. För att tillsammans behålla den speciella atmosfären ber flickkören därför alla åhörare att inte använda sina mobiler under konserten. 

Utöver kören, som leds av Margareta Raab, medverkar också solisterna Stina Hellberg Agback, harpa, Jana Langenbruch, blockflöjt, och Sandra Marteleur, fiol. Fri entré gäller.

Eftersom kyrkan kommer att vara mörk kommer inga trtyckta programblad att delas ut, men ladda gärna ner programmet för påseende i förväg - eller efteråt - här.