Foto: Henrik Viberg

Schola Cantorum sjunger adventsmusik på väg mot julens högtider

Uppsala domkyrkas studentkör framför musik av Nordqvist, Wikander, Sibelius med flera torsdag 8 december kl 18.00.

Schola Cantorum sjunger i väntan på jultiden

Som en av flera musikaliska traditioner i Uppsala domkyrka ger Schola Cantorum en särskild adventskonsert, i år torsdag 8 december kl 18.00. På programmet står som vanligt ett spännande program med adventsanknuten musik, kännetecknad av körens sedvanliga mix av klassisk kyrkomusik och modernare tongångar. I år får vi höra verk av Nordqvist, Wikander, Sibelius, Philip Ledger och Malcolm Archer.

Schola Cantorum är en kammarkör med förreträdesvis unga sångare i studentåldern. Sedan bildandet1972 har de varit aktiva i Uppsala domkyrka och Uppsalas körliv. Kören leds av Milke Falck och vid adventskonserten medverkar Eva-Marie Hopstadius som ackompanjerande organist.

Biljetter till konserten finns att köpa via ticketmaster.se eller på plats i Katedralbutiken, 018-430 36 30