Porträttbild på musikern Jörg-Hannes Hahn som blickar in i kameran med ansiktet stött i händerna och iförd svart kavaj.

Jörg-Hannes Hahn spelar Bach, Lizst och Hambraeus

Nyhet Ändrad

Organisten från Stuttgart ger en solokonsert i Uppsala domkyrka söndag 16 juni kl 18.00.

Sommarens första solokonsert för orgel i Uppsala domkyrka kan du lyssna på söndag 16 juni kl 18.00, då den tyske kyrkomusikern och dirigenten Jörg-Hannes Hahn sätter sig bakom manualerna. På repertoaren har han musik av Bach, Muffat, Hambraeus och Liszt och konserten har, liksom alla andra muiskevenemang under sommaren, fri entré.

Jörg-Hannes Hahn undervisar sedan 1996 i artistiskt orgelspel vid Stuttgarts musikhögskola. På meritlistan har han bland annat framföranden av tonsättarna Max Regers och J S Bachs kompletta verk för orgel. Han känner varmt för tidig musik och för den tyska romantiken men är också engagerad i mer sentida musik och har uruppfört en mängd verk i både Tyskland och internationellt.  Som solist, gästprofessor, tävlingsdomare och dirigent har han genom åren hunnit besöka större delen av Europa och även haft en rad framträdanden i Japan, Korea, USA och Israel.