Vokalgruppen VOCES8 , uppklädda på ett klassiskt gruppfoto. Männen har eleganta kostymer och kvinnorna lika eleganta klänningar.
Foto: Andy Staples

VOCES8 ger konsert i domkyrkan

Uppmärksammad sångensemble från Storbritannien bjuder på jazz, klassiskt och poptongångar söndag 19 mars kl 18.00. Biljetter finns ute nu.

Våren bjuder på flera fina konsertöverraskningar i Uppsala domkyrka. Söndagen 19 mars kl 18.00 gästar gruppen VOCES8, som nominerats för en Grammy 2023 och har väckt stor uppmärksamhet med sin musik samt för att ha inspirerat tusentals unga att börja sjunga.

De åtta sångarna har på sina turnéer framträtt såväl a capella som med orkestrar och solister världen över. Gruppen företräder stiftelsen VOCES8 Foundation i dess arbete för att stötta musikutbildningar och samhällsengagemang internationellt och har en bred repertoar som spänner över klassiskt, jazz, pop och en rad andra genrer.

Uppsala domkyrka söndag 19 mars kl 18.00
Konsert med VOCES8.
Biljetter via Ticketmaster och  på plats i Katedralbutiken, 018-430 36 30.

In English:

During spring of 2023, Uppsala Cathedral has several nice concert surprises for the audience. It´s a pleasure to present one of them straight away: The group VOCES8, holding a British Grammy nomination 2023 and attracting a big and diverse international audience with its music. The group has inspired thousands of young people to start singing and their repertoire is wide and spans classical, jazz, pop and a range of other genres.

The eight singers have toured extensively and performs a cappella as well as with orchestras and soloists around the world. The group is the Flagship of the VOCES8 Foundation, known for its international charity work supporting music education and community engagement.

On Sunday 19 March at 18.00, VOCES8 give a concert in Uppsala Cathedral. Tickets for the concert are available at Ticketmaster or in the Cathedral Shop, 018-430 36 30.