Ruiffatiorgelns orgelverk syns i förgrunden och uppe på norra korväggen bakom orgeln skymtar Andens fönster med en duva i mitten av rosettkompositionen.
Foto: Henrik Viberg

Internationella orgelkonserter i Uppsala domkyrka

Under sju söndagar kl 15.30, 3 juli-14 augusti, ges gratis orgelkonserter i domkyrkan med gästande internationella solister som bland andra Ilaria Centorrino, William Whitehead och Christoph Grohmann.

Domkyrkans sommarkonserter med orgelsolister från den internationella scenen är en återkommande tradition och under juli och augusti 2022 känns det roligt att ännu en gång få presentera ett brett program som i år innehåller sju gäster från bland annat Tyskland, Storbritannien och USA. Mer information om de enskilda konserterna hittar du under sommaren löpande på domkyrkans facebooksida.

Alla konserterna framförs på Ruffattiorgeln som haft sin plats i domkyrkans musikliv i norra koret sedan invigningen 2009.

Orgelkonserter i Uppsala domkyrka
söndagar kl 15.30

3 juli: Carl Friedrich Meyer
Musik av Bach, Mendelssohn, ABBA m fl
10 juli: Ilaria Centorrino
Musik av Duruflé, Franck, Langlais, Brahms, Thierry Escaich m fl
17 juli: William Whitehead
Musik av Bach, Messiaen, Kjell Mørk Karlsen, Joanna Marsh, Thierry Escaich m fl
24 juli: Renée Anne Louprette
Musik av Bruhns, Franck, Reincker, David Hurd och Nadia Boulanger m fl
31 juli: Jonathan Hope

7 aug: Jeremiah Stephenson
14 aug: Christoph Grohmann

Fri entré. Kollekt tas upp till musikverksamheten.
Konsertserien arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.