Ett antal författarporträtt i kollage.

Dags för Existentiell Litteraturfestival i Uppsala igen

Nyhet Publicerad Ändrad

Högaktuella författare möter publiken under helgen 26-27 augusti. Bland de medverkande finns Håkan Nesser, Ia Genberg, Björn Wiman, Nina Hemmingsson och många andra.

För tredje gången är det dags för Existentiell Litteraturfestival i Uppsala. 26-27 augusti får vi vara med om samtal och författarmöten i ett spännande och varierat program. Arrangörerna Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen gläds åt att redan nu kunna presentera Håkan Nesser, Ia Genberg, Göran Greider, Tove Folkesson, Patrik Lundberg, Ingvar Carlsson, Björn Wiman, Judith Kiros, Hanna Dahlberg, Joel Halldorf, Nina Hemmingsson och Antje Jackelén som medverkande. 

Existentiell litteraturfestival arrangerades för första gången 2019 och visionen var redan då att genom litteratur skapa en inspirerade och tankeväckande mötesplats med existentiella frågor i fokus. 

- Vi är glada över att för tredje gången kunna ordna Existentiell litteraturfestival. Det börjar nu kännas som en tradition! säger Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen och en av festivalens projektledare. Med många starka författarnamn och samtalsteman blir detta en festival där vi tillsammans får reflektera över vår samtid och våra egna livsfrågor med hjälp av spännande och aktuell litteratur.

- Det här är ett sammanhang där vi lyfter de eviga frågorna om födelse och död, förlust och försoning. Vi hoppas självklart att det även i år blir en litteraturfestival med kvalitet, djup och relevans - både för publiken och de medverkande, säger Kristin Windolf, domkyrkokomminister och projektledare för festivalen. 

Existentiell litteraturfestival

Festivalen är ett samarrangemang mellan Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen i samverkan med Stadsbiblioteket i Uppsala. Årets festival äger rum i Uppsala lördag 26 augusti och samtalen kommer att hållas på ett flertal olika scener.

Söndagens högmässa i domkyrkan 27 augusti, en gudstjänst med inslag av litterära texter från medverkande författare, genomförs också i samverkan med Existentiell litteraturfestival. 

Hela programmet presenteras löpande under våren och sommaren på www.existentielllitteraturfestival.se där du också kommer att kunna köpa biljetter till evenemanget. Mer information om biljettsläpp kommer inom kort.

Kontakt: Kristin Windolf, 018-430 37 66