Flickkören Mädchenkantorei am Bamberger dom sjunger i sin hemkyrka iförda sina vinröda kåpor.

Bambergs domkyrkas flickkör sjunger i Uppsala

Var med när ensemblen från Bayern ger gemensam konsert med Uppsala domkyrkas flickkör 24 maj.

Fredag 24 maj får Uppsala domkyrkas flickkör besök av sin motsvarighet från Bambergs domkyrka i Bayern, Tyskland. Kl 19.00 blir det gemensam konsert med Mädchenkantorei am Bemberger dom där de båda körerna sjunger både tillsammans och var för sig. Programmet innehåller musik av bland andra Stephen Hough, Vaughan-Williams, Mendelssohn, John Rutter och Waldemar Åhlén.

Körernas respektive ledare, Margareta Raab och Vincent Heitzer, dirigerar och Pontus Leitz står för orgelackompanjemang. Fri entré gäller och den som vill kan bidra till musiklivet i Uppsala domkyrka genom en frivillig kollekt.

Mädchenkantorei am Bamberger Dom

Kören grundades 1989 och medverkar sedan dess i gudstjänster samt håller egna konserter. Kören gör regelbundet resor i Tyskland och utomlands, har deltagit i körtävlingar samt medverkat i tv, radio och på cd. För närvarande är cirka 60 flickor i åldrarna 7-20 år medlemmar. Sedan 2022 leds Mädchenkantorei am Bamberger Dom av Vincent Heitzer.