Bachs Juloratorium för både vuxna och barn under första advent

Bachs Juloratorium i Uppsala domkyrka är ett omtyckt återkommande inslag i samband med första advent. I år ges barnens lilla juloratorium 26 november och det fulla framförandet 27 november.

Inled din advents- och jultid med Bach

Johann Sebastian Bachs Juloratorium, kantaterna I-III, som kompositören skrev 1733-34 under en period då han var kantor i Thomaskyrkan i Leipzig, har framförts i Uppsala domkyrka varje år sedan 1942. För många Uppsalabor har verket med sina muntra och vemodiga klanger kommit att bli en självklar del av advents- och julfirandet - och ett fint sätt att sprida lite välbehövligt ljus över årets mörkaste månad.

Den 27 november, första söndagen i advent, är det dags igen. I år uppförs Juloratoriet av Collegium Cantorum och Svenska Barockorkestern samt fyra solister under ledning av Ulric Andersson.

Det så kallade Lilla juloratoriet uppförs på lördagen 26 november, dagen före första advent, och är en föreställning för barn där evangelieberättelsen och musiken kopplas ihop. Barnen får tillfälle att lyssna på olika orkesterinstrument och höra kör, solister och orkester framföra delar av Juloratoriet.

Juloratoriet (kantaterna 1–3) av J S Bach
Uppsala domkyrka söndag 27 november kl 18.00

Christina Larsson Malmberg, sopran
Anna Zander, alt
Mats Carlsson, evangelist-tenor
Peter Boman, bas
Collegium Cantorum
Svenska Barockorkestern
Dirigent: Ulric Andersson

Lilla Juloratoriet för barn lördag 26 november kl 15.00

Konsertlängd cirka 45 minuter.
Solister, kör och ensemble som ovan.
Berättare: Ingrid Skäremo.

Biljetter säljs på www.ticketmaster.se: Juloratoriet samt Lilla Juloratoriet och på plats i Katedralbutiken, tel 018-430 36 30. Platserna till konserten på söndagen är numrerade.

Konserterna samarrangeras med studieförbundet Sensus.

Planera ditt besök

Välkommen till Uppsala domkyrka. Här hittar du den information du behöver för att underlätta när du förbereder ditt besök i Nordens största katedral.