Foto: Gunnar H Stening

Kommande utställningar i Uppsala domkyrka

Kommande utställningar i Uppsala domkyrka

Sanna Sjöswärd tillsammans med Zsuzsanna Reich och Kate Wacz. Foto: Henrik Mill

Ta del av Förintelseöverlevares vittnesmål i bild, text och inspelningar. 

Foto: Gunnar H Stening

En kroppslig och musikalisk ritual.  Projektet är ett samarbete mellan SU-EN Butoh Company och Uppsala domkyrka. Det konstnärliga innehållet arbetas fram av koreografen SU-EN och organisten Andrew Canning. 

Glömska kors. Olja på duk.  Målning av Luis Hinojosa Montellano.
Glömska kors. Olja på duk.

Luis Hinojosa Montellano (1965) är en prisbelönt boliviansk konstnär verksam i Göteborg och utbildad på konsthögskolan i La Paz. Han arbetar med abstrakta motiv i olja med starka färgpaletter. 

Verk av Isak Hall Foto: Björn Petrén / Galleri CF Hill

Isak Hall (1978) är en svensk konstnär verksam i Stockholm och Uppsala. Halls suggestiva oljemålningar och teckningar leder tankarna till lagbundna skeenden bortom den moderna tekniken med alla dess möjligheter och uttryck. 

I denna utställning går konstnären Leif Elggren i dialog med Claude Mellan och dennes kopparsticksgravyr Veronikas svetteduk från år 1649. 

Utställningar i Uppsala domkyrka

Framträdande samtida konstnärer deltar regelbundet med utställningar i Uppsala domkyrka. Ofta behandlas religiösa och existentiella teman.

Uppsala domkyrka i snö

Besök Uppsala domkyrka

Öppna porten till Nordens största katedral och stig in i Sveriges historia. Kungar, drottningar, helgon och vanligt folk – i liv och död har miljontals människor sökt sig hit under sjuhundra år.