Stöd till barn och föräldrar

Barn och föräldrar kan behöva stöd i olika situationer. Inte minst den ekonomiska situationen kan vara svår för många föräldrar.

Ibland kan föräldraskapet kännas ensamt. Inte minst om du är ensamstående. Svenska kyrkan Uppsala har utvecklat vårt sociala arbete för familjer med olika former av öppna verksamheter som vänder sig till barnfamiljer. Här finns öppen förskola, barngrupper, familjeläger med mera.

När ekonomin inte är i balans

Att hamna i ekonomisk svår situation är en ansträngning för familjen. Svenska kyrkan Uppsala delar inte ut pengar till familjer med utsatt ekonomi, men vi slussar gärna dig vidare och hjälper dig i kontakten med olika myndigheter.

Sommarpass och julklappar
Via Svenska kyrkans diakoni går det att söka sommarpass för familjen. Sommarpasset ger din familj en möjlighet att gå och bada på Fyrishov eller Gottsundabadet varje dag på sommarlovet. Inför jul kan familjer med ekonomiska svårigheter söka medel för inköp av presenter.

Kontakta en diakon

Samtalstider