Visningar av domkyrkan under sommaren

Upptäck Nordens största katedral, på egen hand eller med guidad visning. Du som inte har möjlighet att göra ett besök kan se två visningsfilmer här på hemsidan.

Se domkyrkan på plats och på film

Uppsala domkyrka är ett av Sveriges största besöksmål - både till storlek och antal besökare. I sommar är domkyrkan öppen som vanligt för besök och guidade visningar ges från 22 juni. Med hänsyn till den fortsatta smittorisken är antalet deltagare begränsat till 12 personer per visning med obligatorisk föranmälan. Mer info hittar du här nedan.

För den som saknar möjlighet att besöka domkyrkan finns filmade kortare visningar här på sidan, där Annika Franzon berättar domkyrkans historia och guidar bland sevärdheterna. Välkommen att se del 1, om domkyrkans roll, historia och utveckling, och del 2, där vi besöker några av de mest kända koren.

Domkyrkans visningar

22 juni-16 augusti 2020
Gratis, max 12 deltagare per grupp.
Obligatorisk föranmälan i Katedralbutiken.
måndag-lördag
svenska kl 11, 13, 14, 16
engelska kl 10, 15
söndag