Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Vindhemskören och duon Anda framför "Blott en dag"

Astrid Lindgren och Lina Sandell i folkmusikalisk dräkt i Vindhemskyrkan söndag 18 november kl 18.00.

Söndagen 18 november kl 18.00 ger Vindhemskören tillsammans med folkmusikduon Anda en konsert baserad på texter och musik av Lina Sandell och ur filmatiseringar av Astrid Lindgrens böcker.

Körens ledare Peter Melin är glad och förväntansfull inför konserten:

-Äntligen blir detta av! Efter att ha hört Anda första gången har jag sedan i många år tänkt att det vore så kul att få göra musik med de här två. Jag fastnade för deras fina tolkningar av Lina Sandells sånger. Två framträdande röster, en tenornyckelharpa och bouzouki. Vindhemskören var den kör jag valde för samarbetet, och det har varit väldigt roligt och spännande att få arbeta med Mattias Ristholm och Anders Peevs arrangemang.

Blott en dag - Lina Sandell och Astrid Lindgren i folkmusikalisk dräkt
Vindhemskyrkan 18 november kl. 18.00
Fri entré. Kollekt till Vindhemskyrkans musikverksamhet.