Foto: Magnus Aronsson / IKON

Uppsala katedralsångare sjunger samtida julmusik

Verk av Villette, Bennett och Dove liksom av Magnus Kilvén och Mattias Sjöberg i konsert med annorlunda repertoar i domkyrkan lördag 18 december kl 15.00.

2000-talets julmusik dominerar i katedralsångarnas julkonsert

Uppsala katedralsångare ger i år en lite annorlunda julkonsert som omfattar en rad mindre kända sånger, de flesta komponerade under 2000-talet. Undantaget är ett stycke av Andrea Gabrieli, det vill säga musik från 1500-talet.

Tonsättare som Villette, Willan, Bennett, Dove finns representerade, men även en rad svenska tonsättare finns i programmet såsom Waldenby, Hugosson, Magnus Kilvén och Mattias Sjöberg. De två sistnämnda har dessutom anknytning till Uppsala. Allt detta går att lyssna till 18 december kl 15.00 i Uppsala domkyrka.

Eftersom konserten ges på lördagen innan 4:e Advent, en av kyrkoårets Mariadagar, så innehåller programmet några sånger med Mariatema såväl som om det stora mysteriet, O Magnum Mysterium. Dessutom sjunger kören en sång om stjärnan med text av Hjalmar Gullberg samt en sång om de tre kungarna som kom med gåvor till den nyfödde Jesus. Och självklart finns även en vaggsång till det nyfödda barnet med i programmet.

Fri entré gäller till konserten och en frivillig kollekt tas upp.

Observera att vaccinationspass krävs för entré till konserten.

Samtida julmusik
Uppsala domkyrka lördag 18/12 kl 15.00