Foto: Alex Giacomini /IKON

Ungdomspräst till Vaksala församling, Uppsala pastorat

Du skapar mötesplatser med unga där trösklarna är låga och möjligheten till fördjupning nära. I din kyrka i Salabacke utvecklar du gudstjänstlivet och kyrkliga handlingar ingår i alla församlingens tre kyrkor. Som ungdomspräst har du en given plats i pastoratets konfirmandarbete. Sista ansökningsdag är 8 mars 2021.

En distriktskyrka med stark diakonal profil

Ditt arbete är fördelat på 50% ungdomsverksamhet och 50% övriga pastorala uppgifter med ett särskilt ansvar för Salabackekyrkan där tjänsten är placerad. Tillträde efter överenskommelse.

Ungdomsgruppen ses på onsdagskvällarna efter veckomässan som du leder. Vi åker även på läger tillsammans. I ungdomsarbetslaget ingår pedagog, präst och musiker.

Sinnesroarbetet har starka rötter i Salabackekyrkan. Det präglar gudstjänstlivet och är grunden för vårt frivilligarbete. På söndagar firas allt från söndagsmässa till gudstjänst med Små och Stora.

Vaksala församling är en del av Svenska kyrkan Uppsala.

Klicka här för att komma direkt till info om tjänsten
Ungdomspräst.

Läs om alla lediga jobb här.

Platsannons i Kyrkans Tidning 28 januari 2021. Foto: Alex Giacomini /IKON