Tillsammans mot psykisk ohälsa

Temamånad i Vaksala församling med utställning, samtalskvällar, konserter 16 januari – 13 februari 2022. HELA TEMAMÅNADEN ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV PANDEMILÄGET.

Tillsammans mot psykisk ohälsa

Ensam är inte stark. En fjärdedel av oss svenskar drabbas av
psykisk ohälsa under kortare eller längre tid av våra liv. Det går att leva ett meningsfullt liv, ofta genom att vi hämtar kraft och stöd hos varandra. I början av 2022 arrangerar Vaksala församling en  temamånad om psykisk ohälsa. Det är fri entré till samtliga program.

HELA TEMAMÅNADEN ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV PANDEMILÄGET. TEMAMÅNADEN PLANERAS FÖR SEPTEMBER 2022 ISTÄLLET.

På grund av nuvarande restriktioner kan vi ta emot högst 50 personer på varje evenemang.

Varmt välkommen!

Vid frågor kontakta Andreas Holm, präst i Vaksala församling
Telefon: 018-430 37 23 E-post: Andreas Holm

Illustration av Nina Grönroos

Vernissage och konsert

Söndag 16 januari kl 18.00
INSTÄLLT PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMILÄGE

Vernissage för utställning med verk av Nina Grönroos. Ida Litzell sång, Peter Lindvall piano. Utställningen i Vaksala Kyrkcentrum är öppen för besökare tisdagar kl. 12-14, torsdagar kl. 13-15 och söndagar kl. 12-13 och i samband med temamånadens programpunkter.

Foto: Edwin Andrade

samtalskväll och konsert

Tisdag 25 januari kl 19.00

Samtalskväll och konsert med kören Harmony Heights och SPES –
Föreningen för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd. SPES är en ideell
organisation som är till för alla som mist en närstående genom självmord. Harmony Heights utgörs av ett 50-tal glada och musikaliska kvinnor som brinner för musiken, showen och gemenskapen i kören.

Gudrun Rosén Foto: Nicolas Lindberg

samtalskväll att brottas med gud

Tisdag 1 februari kl 19.00
INSTÄLLT PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMILÄGE

Att brottas med Gud och med psykisk ohälsa. Gudrun Rosén, sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset. Varför griper Gud inte in och lindrar smärtan? Hur kan vi hantera situationen när vi upplever att Gud är tyst och frånvarande? En samtalskväll om att brottas med Gud och med psykisk ohälsa.

Stina Oscarson Foto: Patrik Bogårdh

samtalskväll med stina oscarson

Onsdag 9 februari kl 18.00
Salabackekyrkan
INSTÄLLT PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMILÄGE

Regissören, dramatikern och författaren Stina Oscarson har under stora delar av livet levt med sjukdomen anorexi. Nu är hon aktuell med boken ”Det perfekta plåstret” där hon menar att vårt samhälle måste börja tro mer på människan och mindre på politiken. Vad detta innebär blir utgångspunkten i vårt samtal.

förlustgudstjänst

Söndag 13 februari kl 18.00
Vaksala kyrka
Maxantal för gudstjänsten är 50 personer.
INSTÄLLT PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMILÄGE

När livet inte blir som jag tänkt mig Förlustgudstjänst. Temagudstjänst om besvikelser, förluster och den sorg vi inte har så lätt att dela. Musik och meditativa texter till stöd när vi måste gå vidare Kerstin Olsson, Andreas Holm och musiker.