Sex gosskorister ur The Choir of Christ Church College från Oxford tittar ut genom ett fönster i Oxfords gamla universitetsmiljö.
Foto: Hugh Warwick

The Choir of Christ Church Cathedral sjunger i Uppsala domkyrka

Nyhet

Internationellt erkänd gosskör från Oxford ger konsert med musik från fem århundraden onsdag 25 maj kl 19.00.

I vår får Uppsala domkyrka besök av gosskören The Choir of Christ Church Cathedral från Oxford. Onsdagen 25 maj kl 19.00 ger de konserten Choral Masterworks där de under ledning av dirigent Steven Grahl och ackompanjerade på orgel av Benjamin Sheen framför musik av bland andra John Rutter, John Taverner och Judith Weir.

The Choir of Christ Church Cathedral har anor, minst sagt. Kören grundades redan för femhundra år sedan och tjänstgör både vid college och i församling i sin hemstad. Detta speglas i konsertprogrammet - John Taverner var Christ Churchs förste organist på 1500-talet och Judith Weir är en samtida brittisk kompositör. En sådan bredd passar kören bra - The Choir of Christ Church Cathedral är kända för att ta sig an både äldre och nutida musik med lika stor skicklighet.

På Kristi himmelsfärds dag 26 maj sjunger kören också tillsammans med Uppsala domkyrkas gosskör i högmässan kl 11.00 i Uppsala domkyrka.

Biljetter till konserten finns att köpa via Ticketmaster samt på plats i Katedralbutiken, 018-430 36 30. Konserten är ett samarrangemang med Sensus.