Foto: Henrik Viberg

Studentkör på väg mot julen sjunger adventsmusik

Schola Cantorum ger adventskonsert i Uppsala domkyrka söndag 5 december kl 18.00.

Schola Cantorum sjunger i väntan på jultiden

Sedan 1972 har Schola Cantorum, en kammarkör med förreträdesvis unga sångare i studentåldern, varit aktiva i Uppsala domkyrka och Uppsalas körliv. Nu är de närmast aktuella med en adventskonsert i domkyrkan söndag 5 december kl 18.00. På programmet står en spännande blandning med adventsmusik, kännetecknad av körens sedvanliga blandning av klassiska kyrkomusik och modernare tongångar. Kören leds av Milke Falck och på orgelpallen denna kväll sitter Anders Dillmar.

Biljetter till konserten finns att köpa via ticketmaster.se eller i Katedralbutiken, 018-430 36 30. Ordinarie pris är 150 kr och för studerande och pensionärer är biljettpriset 80 kr.