Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Strumpverkstad för små och stora på öppen lördag

Skapande, lek och tillfälle att träffas i Sankta Maria kyrka lördag 19 oktober kl 10-12.

Rocka sockorna och skapa nya saker

Alla har vi säkert en del strumpor hemma som på något magiskt sätt tappat sitt ena par. Visst kan man rocka sockorna dagligen men du kan också använda dem till att skapa nytt.

Lördag 19 oktober är det dags för Öppen lördag i Sankta Maria kyrka, Stenhagen. Ta med dina udda strumpor (eller urvuxna par) och skapa gosedjur, snögubbar, troll, bläckfiskar och änglar. Låt fantasin flöda! Om du har gamla fingervantar för barn som blivit urvuxna går det bra att ta med och använda dem också.

Lekrummen och cafeterian är öppna som vanligt och vi avrundar med andakt i kyrkan kl 11.45. Lek, skapa eller sätt dig ner och fika, gör det som passar dig bäst. Varmt välkommen i gemenskapen!

Öppen lördag

Sankta Maria kyrka, lördag 19 oktober kl 10.00-12.00
Mer informatio:n  Sargit Sundström018-430 36 85

Öppen lördag i Sankta Maria kyrka är en mötesplats för alla åldrar. En plats dit du kan komma ensam eller med familjen, med eller utan barn, träffa nya vänner och fördjupa de vänskapsband du redan har med andra.
Under Öppen lördag är det fri lek i lekrummen och skapande i Skaparrummet samtidigt som fika serveras i cafédelen med möjlighet till samtal med diakon. Ibland erbjuds även någon programpunkt som dockteater, musikframträdanden av olika slag eller föreläsning om något aktuellt ämne. Vi avslutar gemensamt med en enkel andakt i kyrkan som anpassas efter deltagarnas ålder.