Stöd och hjälp i coronatider

Just nu präglas vår tillvaro av den pågående pandemin, och det är inte konstigt att känna sig orolig, ledsen eller stressad av det som sker. Här kan du läsa mer om vilken hjälp som finns att få och även hur du kan vara till hjälp för någon annan.

Du är inte ensam

I dessa tider kan känslan av ensamhet bli extra påtaglig. Till Svenska kyrkan Uppsala kan du höra av dig om du behöver stöd eller någon att prata med.

Vi erbjuder samtalskontakt där samtalen kan handla om allt mellan himmel och jord.

Tveka inte att höra av dig om du är i behov av hjälp. Samtalen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Se mer information och kontaktuppgifter nedan.

Vill du prata?

Till stödtelefonen kan du ringa om du vill prata med någon.

Stödtelefonen, Diakonins hus

Måndag–torsdag kl 10–12 och 13–15 samt fredagar kl 10–12.
Telefonnummer: 018-430 38 08

Själavård i domkyrkan

Drop in-samtal med diakon eller präst tisdagar och torsdagar kl 15.30–17.30 i Mennanders kor i Uppsala domkyrka.

Pastoral care

in Uppsala Cathedral, Mennaders kor. Drop in, free of charge Tuesday and Thursday 15.30–17.30.

Din kyrka och församling

Du kan alltid vända dig med frågor till en kyrka nära dig.

Ge en gåva

Ge en gåva till Uppsala pastorats diakonala arbete. Swisha din gåva direkt med mobilen till 123 055 32 63.

Läs mer om hur du använder och laddar ner Swish på www.swish.nu.