Sommarmusik i Sunnersta kyrka 2021

Visor, klassiskt och jazz. Fyra kvällskonserter i juli. Fri entré.

Sommarmusik i Sunnersta kyrka fyra onsdagar i juli kl 18

Duo Vindöga, 7 juli

Underfundiga och stundtals humoristiska texter och arrangemang om livet och döden, existensen – att vara människa!

Amerikanska standards varvas med Edith Södergran, en eller annan pärla från Monica Zetterlunds repertoar, psalmer men också Peters och Helenas egna kompositioner. Helenas röst med knivskarp diktion och total tonkontroll som vävs ihop med Peters finurliga bas-grooves. Ibland kryddat med en bluesig fiol eller tassande bossa-gitarr.

Helena Andersson Bromander på sång, fiol och viola
Peter Frykholm, kontrabas och gitarr

”Snart stillnar vindar”,14 juli

Somriga svenska visor och sånger blandas med klassiska pärlor som ”Lacsia ch'io pianga” och ”Spiegel im spiegel” av den något ovanliga kombinationen sång, viola och piano/orgel.

medverkande

Katarina Söderlund, Vilja-Louise Skough och Anna Larsson, sång.

Sigrid är frilansmusiker i symfoniorkestrar, driver olika kammarmusikprojekt och undervisar vid Uppsala Kulturskola. Markus är dirigent och organist med anställning i Uppsala Missionskyrka och leder Hemvärnets Musikkår Uppsala. Ulrika är organist i Sala och har under många år framträtt som sångsolist i olika kyrkokonserter.

En röst, en hammondorgel och pärlor från Claes hela repertoar, 21 juli

En av våra mest älskade röster och vår kanske mest virtuose Hammondorganist. Claes Janson och Andreas Hellkvist, båda välkända för Uppsalapubliken, har jobbat ihop på många sätt genom åren men här möts de första gången som en duo – och mer behövs faktiskt inte. En intim sättning där båda får fullt spelrum. Claes med sin omisskännliga varma stämma och Andreas med sin Hammondorgel. En helgjuten kombination.

Claes Janson, sång och Andreas Hellkvist, Hammondorgel

Åberg Trio , 28 juli

Åberg trio är en Stockholmsbaserad jazzgrupp som huvudsakligen spelar musik skriven av pianisten och bandledaren Isak Åberg. Hösten 2019 startade Isak gruppen tillsammans med med kontrabasisten Amanda Karström och trumslagaren Markus Isberg, med en målsättning att främst sprida sin musik i landets kyrkor. Isak som är född och uppvuxen i Dalarna har genom sitt 22-åriga liv spelat flera olika instrument och musikstilar vilket har gjort att preferenserna är många. Med influenser av folkmusik, pop och traditionell swing skapar gruppen ett genuint och personligt sound som inte lämnar någon oberörd.

Isak Åberg, piano, Amanda Karström, kontrabas och Markus Isberg, trummor.