Foto: Ruffattiorgeln: Andrew Canning

Sommarkonserter på orgel och piano i Uppsala domkyrka

Gregory Lloyd, Kira Lankinen, Anyssa Neumann och Jan H Börjesson framför musik under valven söndagar kl 16.00, 11 juli - 1 augusti.

Sommarmusik på söndagar

Fyra söndagar kl 16 i juli och augusti ges gratis konserter med en rad orgel- och pianosolister i Uppsala domkyrka. Det finns gott om plats för åhörare under katedralvalven och vi följer självklart de restriktioner som gäller för att visa varandra hänsyn och skapa trygghet ur smittskyddshänseende.
Välkommen in och låt musiken omväxlande värma och svalka dig!

11 juli: Gregory Lloyd, orgel
Musik av Reger, Pachelbel, Hakim m fl

18 juli: Anyssa Neumann, piano
Musik av Couperin, Ravel och Dohnanyi

25 juli: Kira Lankinen, orgel
Musik av Rachel Laurin, Cecile Chaminade, Ester Mägi,
Erzsébet Szönyi och Benna Moe

1 augusti: Jan H Börjesson, orgel
Musik av Bossi, Heintze, Judith Bingham m fl

Samtliga konserter: fri entré, kollekt.

Gregory Lloyd har sitt ursprung i England, Skottland, Wales och Nordirland, är utbildad i Manchester och är sedan 2003 organist och körledare i Katarina församling i Stockholm.  Sedan 2011 leder han även Storkyrkans Gosskör i Stockholms domkyrkoförsamling.

Anyssa Neumann, ursprungligen från Kalifornien men för närvarande bosatt i Uppsala där hon arbetar med sin post doc på Universitetet, har hyllats för sin musikaliska klarhet och charm. Hennes repertoar spänner hela vägen från barocken till vår tid och hon har framträtt bland annat i Rom, Paris och Nordamerika.

Kira Lankinen är diplomorganist och har utbildat sig i solistiskt orgelspel vid Sibeliusakademin i Helsingfors, Finland för professor Kari Jussila. Parallellt med studierna i Helsingfors har Kira även studerat kyrkomusik vid Högskolan för Scén och Musik vid Göteborgs Universitet och tog organistexamen (Master of Church Music) år 2007 med Mikael Wahlin som orgellärare. Efter dessa avklarade studier har hon studerat dirigering, vidareutbildat sig vid ett flertal orgelmästarkurser i Europa samt tagit sånglektioner hos professor Dorothy Irving.  Kira har spelat solokonserter förutom i Finland, Sverige och Norge även i Polen och Tyskland samt arbetat som kyrkomusiker i Sverige, Norge (Kirkenes) och Finland. För närvarande arbetar hon som musikkonsulent i Västerås stift och är ledamot i Svenska orgelsällskapet samt Svenska kyrkans musikråd.

Jan H Börjesson är utbildad vid musikhögskolan i Göteborg, där han under åren 2000-2016 var organist i Sankt Pauli kyrka. Sedan 2016 arbetar han som organist i Kalmar domkyrka och har hållit en mängd konserter i både Sverige och en rad andra länder. Han arbetar även som sångare, skribent och orgelkonsult.