Foto: Christine Olsson

Se och hör Ola Larsmo berätta om ett fascinerande livsöde

Höstens författarsamtal från Uppsala domkyrka finns nu att ta del av i sin helhet.

Ola Larsmo om en annorlunda livsresa

I höstas mötte Kristin Windolf, präst och kulturansvarig i Uppsala domkyrka, Uppsalaförfattaren Ola Larsmo i ett författarsamtal som kretsade kring hans aktuella roman Översten där läsaren får följa emigranten Knut Oscar Broady under en dramatisk tid i ett Nordamerika präglat av inbördeskrig, kamp mot slaveriet och väckelserörelser. Nu finns hela samtalet, där Ola Larsmo livligt skildrar dramatiken i sin huvudkaraktärs liv och i de skeenden som formade honom, att se och höra via länken nedan. Välkommen till ett spännande författarmöte!

Författarsamtal med Ola Larsmo 22 oktober 2020

Ola Larsmo, bosatt i Uppsala, debuterade 1983 med kortromanen Vindmakaren och har sedan dess givit ut en rad romaner och essäböcker samt novellsamlingen Stumheten (1991). Hans böcker utspelar sig ofta i historisk miljö med dokumentära inslag, bland andra Maroonberget (1996), Swede Hollow (2016) och just Översten. Larsmo är också verksam som kulturjournalist och samhällsdebattör och var ordförande för Svenska PEN 2009-2017.