Säg ja på drop-in vigsel på nationaldagen

Vill ni gifta er på ett enkelt sätt 6 juni? I äppellunden i Hospitalsträdgården på nationaldagen kan ni göra slag i saken.

Nationaldagen 6 juni kl. 12.00 -15.00 Ulleråker

Drop-in vigsel är ett enkelt men fortfarande högtidligt sätt att gifta sig på. Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. I så fall kan drop-in-vigsel vara något för er.

I samarbete med Uppsala kommun arrangerar Svenska kyrkan Uppsala drop-in vigsel på nationaldagen i Hospitalsträdgården i Ulleråker med utsikt över Uppsalaslätten. Svenska kyrkan står för präst och musiker. Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra.

hur ni anmäler er

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 vill vi undvika att det blir många brudpar och eventuella gäster på plats samtidigt. Därför behöver ni föranmäla er till vigseln. Då kan vi sprida ut vigslarna bättre och planera dagen. När ni föranmält er återkommer vi till er med en tidpunkt för er vigselakt.

Anmäl er på Uppsala kommuns webbplats.

Vid kyrklig vigsel måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan. För att vigseln ska vara giltig behöver ni ha med er följande:

• Giltiga id-handlingar
  • Giltig hindersprövning
  • Vigselintyg

Hindersprövning ansöker ni om hos Skatteverket.
Läs mer om vilka regler som gäller och hämta blanketter på Skatteverkets webbplats.

Det kommer att finnas bröllopsvittnen på plats, men ni kan också ta med egna vittnen om ni vill. De som är vittnen måste vara över 18 år.

vigselpräst

Eva Sundelin Isaksson är präst i Gottsunda församling och van vigselpräst, är vigselpräst under dagen.

musiker

Gottsunda församlings musiker Peter Ekengren sjunger till gitarr.

”Vingmuttern”, Ulleråkersvägen 40A.

Eva Sundelin Isaksson