Meny

Releasekonsert: Fields of light

OBS. I nuläget är all konsertverksamhet i Uppsalas kyrkor inställd under resten av mars månad. Info uppdateras kontinuerligt på Svenska kyrkan Uppsalas startsida.

Kom och lyssna till verk av Peterson, Holten, Rehnqvist, Lithell, Sköld, Lindberg, Matre, Grieg m fl.

Uppsala Vokalensemble
Josefina Paulsson – nyckelharpa
Sofia Ågren – dirigent

Under konserten framförs bl a musik från körens nya skiva Fields of light. Kören sjunger några satser ur den svensk-amerikanske tonsättaren Matthew Petersons tonsättningar av Edit Södergrans tidiga dikter. Varje sats är en unik resa genom en naturvärld där det inre reflekteras i det yttre. Flera av de övriga verken som framförs har sina rötter i folkmusik, men tonsättarna har vidareutvecklat och satt sin egen prägel på musiken.

Helga Trefaldighets kyrka lördag 14 mars kl 16.
Entré 150 kr förköp. 180 kr i dörren.

Om kören

Uppsala Vokalensemble är en fristående blandad kör med ca trettio sångare. Kören har sedan starten etablerat sig i toppskiktet av Uppsalas körer. Kören har en bred repertoar, men sjunger framför allt klassisk musik a cappella. Uppsala Vokalensemble tar sig gärna av samtida musik och samarbetar ofta med sångare, instrumentalister och samtida tonsättare. Kören konserterar och turnerar regelbundet och närmast på tur står under slutet av mars en turné till Belgien, för vilken kören 2019 tilldelades Uppsala kommuns resestipendium.

Josefina Paulsson är världsmästare i nyckelharpa och har flera gånger tidigare samarbetat med Uppsala vokalensemble. Under konserten musicerar hon både som solist och tillsammans med kören.

Sofia Ågren är sedan 2011 Uppsala Vokalensembles dirigent och konstnärliga ledare. Sofia är utbildad kör- och orkesterdirigent vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon innehar dessutom en Master of Arts in Education, med kördirigering, musikteori och klassisk sång som specialisering. Under utbildningstiden arbetade Sofia med Eric Ericssons Kammarkör, därefter har hon bland annat engagerats av Gustav Sjökvists kammarkör, Adolf Fredriks Vokalensemble och Radiokören. Sofia innehar en heltidstjänst som dirigent och musiklärare i körsång och musikteori vid Stockholms musikgymnasium. Samtida musik är något Sofia månar om och hon har varit projektledare för Levande musik – en plattform för nutida svensk körmusik.