Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Prova på textilt hantverk i domkyrkan

Drop in med broderi, stickning med mera under tre söndagar i vår efter högmässan på förmiddagen.

Skapande och stunder av tyst förundran

-När jag sitter ner med mitt fria broderi eller min stickning sänker sig ganska snart ett lugn över mig – det är som att meditera, säger Monica Reinholtz, en av initiativtagarna till de tre eftermiddagar i domkyrkan (16/2, 22/3 och 19/4) i som i vår kommer att vikas för dem som är intresserade av att träffas och ägna sig åt textilt hantverk.

Hantverket håller till i domkyrkans södra sidogång (till höger från huvudentrén sett) och det kommer att gå att ägna sig åt broderi, stickning, virkning med mera. Var och en är fri att komma och gå som hen vill.

-Mitt första möte med detta var på en kurs i psalmbroderier i Domkyrkan, efter högmässorna på söndagar, berättar Monica Reinholtz.  Det var en upplevelse jag vill ha igen och dela med mig av till andra – ett meditativt möte med händernas skapande och Domkyrkans atmosfär, så fylld av andäktighet, sång och tyst förundran.

Aktiviteterna är ett samarbete mellan Uppsala domkyrkoförsamling och Uppsala hemslöjdsförening och kostnadsfria för deltagarna. Visst material finns på plats men det är välkommet att deltagarna även tar med sig eget. Om fikasuget gör sig påmint under eftermiddagen finns möjlighet att köpa fika i Katedralkaféet intill kyrkan.

Textilt hantverk i domkyrkan

Söndagarna 16/2, 22/3 och 19/4