Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Himmelsk eld och änglavingar i rykande färska sånger

Gudrun Rosén, Mats Stenlund och Uppslaget framför nya psalmer i Vindhemskyrkan söndag 24 november kl 11.00.

Sjung en ny sång

Gudrun Rosén, sjukhuspräst i Uppsala, har sedan många år skrivit nya sånger och psalmer som sjungits av körer och solister i olika sammanhang. Domssöndagen 24 november kommer högmässan i Vindhemskyrkan att innebära premiär för flera nyskrivna sånger, skrivna av Gudrun och tre andra textförfattare. Psalmerna och sångerna kommer att sjungas av församlingen tillsammans med bland andra stiftsmusiker Mats Stenlund och kören Uppslaget. Komponerandet och textförfattandet har pågått under hela hösten och det kommer bokstavligen att handla om alldeles färska, nyskrivna sånger i gudstjänsten, konstaterar Gudrun Rosén.

-I flera fall utgår texterna från domssöndagens tema, det vill säga Kristi återkomst, med allt vad det innebär av dramatik och samtidigt hopp och befrielse, säger hon.

Himlen brinner som en låga. Tiden fäller sina vingar under sig. Slutet kommer med sin plåga. Natten, nära

Nyskriven psalm av Gudrun Rosén

-En av de sånger jag håller på att skriva inleds med raderna ”Himlen brinner som en låga”. I en annan finns texten "Jag hör en ängel som viskar: Följsam är kärlekens vind. Glöm inte bort dina vingar. Se möjligheter, dagen är din.”

Högmässa: ”Sjung en ny sång”

Vindhemskyrkan söndag 24 november kl 11.00
Gudrun Rosén, Mats Stenlund, Uppslaget