Uppsala domkyrkas ängel syns på avstånd genom ett vårgrönt lövverk i förgrunden.
Foto: Henrik Viberg

Poulencs "Gloria" framförs i Uppsala domkyrka

Nyhet

Gästande S:t Matteus kör ger konsert med musik av Poulenc, Palestrina, Messiaen och Duruflé på Kristi himmelsfärds dag 26 maj kl 18.00.

På Kristi himmelsfärds dag kommer S:t Matteus kör från Stockholm till Uppsala domkyrka och ger en konsert där huvudnumret är Francis Poulencs verk Gloria, här framfört av kören, sopransolist Henrikka Gröndahl och Sarah Kim, orgel, under dirigent Sonny Janssons ledning. Verket, som är ett av Poulencs mest älskade, har som namnet antyder sitt ursprung i den kristna mässan och färdigställdes 1960.

Utöver Gloria innehåller konsertprogrammet även musik av Palestrina, Messiaen och Duruflé.

S.t Matteus kör startades 1906 och har sin hemvist i S:t Matteus kyrka i norra Stockholm. Kören sjunger både sakral och profan musik och har med åren blivit en självklar del av huvudstadens konsert- och gudstjänstliv. Sedan 2005 leds kören av Sonny Jansson, kyrkomusiker i S:t Matteus församling.

Torsdag 26 maj kl 18.00
Konsert med S:t Matteus kör