"På spaning efter själen" fortsätter sitt sökande

Nyhet Publicerad

Följ en existentiell podcast och föreläsningsserie i samarbete mellan Uppsala domkyrkoförsamling, Stadsbiblioteket och S:t Lukas. Just nu kan du bland annat se och höra författaren Lotta Lundberg.

Samtal och podcast med tillvarons djup i fokus

Med en lång rad avsnitt ute och gott om lyssningar har podcast-samarbetet På spaning efter själen fått en fin start under året. Förutom podcast-avsnitten hålls också På spaning-föreläsningar och mest aktuell just nu är Lotta Lundberg som nyligen föreläste på temat Är själen vår sista bastion? och kan ses här.

Alla tidigare föredrag finns tillgängliga på bibliotek Uppsalas Youtubekanal, samt via direktlänk här. Programmet i sin helhet läggs också vartefter upp på Facebooksidan På spaning efter själen samt på bibliotekets hemsida.

Själva podcasten finns att lyssna på via de stora strömningstjänsterna. Sök på På spaning efter själen på t ex Spotify så hamnar du rätt.

Hur uppstod då projektet? De medverkande själva berättar.

- Framtid och hopp kan födas ur tomhet och frånvaro av mening. Vi behöver därför rum för livet och ett språk för verkligheten, säger Kerstin Dillmar, präst i Uppsala Domkyrka, författare samt verksam som kaplan vid Sigtunastiftelsen.

- När psykologi, kultur och frågor om den mänskliga existensen får mötas i samtal mellan människor som arbetar inom olika områden, kan nya perspektiv uppstå, säger Camilla von Below, psykolog, psykoterapeut och författare.

Karin Hedvall, kulturproducent vid Uppsala stadsbiblioteke, konstaterar att vi behöver mötesplatser för samtidskultur och livsåskådningsfrågor där människor i alla åldrar kan få känna sig delaktiga. De första avsnitten av På spaning efter själen tar upp teman som vad som kan vara viktigt i livet, om att hitta sitt sanna jag samt hur man kan tänka om självkännedom. 

- Vi vill bidra till rum och språk för tankar och funderingar kring existentiella frågor, säger Kerstin Dillmar. Målgruppen är alla som är intresserade av existentiella frågor och som genom just en podcast kan ta del av avsnitten när man vill och har möjlighet.

På spaning efter själen kommer utöver podcastavsnitten att innehålla inspelade föreläsningar. Bland vårens övriga gäster märks poeten och översättaren Jonas Brun. I augusti gästas samtalsserien av författaren Lotta Lundberg som bland annat skrivit den prisbelönta romanen Timme noll.

Kontakt: Kerstin Dillmar