Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Oktoberljus - körkonsert i världsklass

Chamber Choir of Scandinavia, som består av professionella sångare från Skandinavien och övriga Europa, gästar Gottsunda kyrka. Oktoberljus - skandinavisk körmusik av bland andra Edward Grieg. Lördag 19 oktober kl. 18.00. Fri entré.

Kvällens dirigent är Bengt Ollén och repertoaren rör sig kring körmusik a cappella från de skandinaviska länderna. Musik av bl.a. Grieg, Rehnqvist, Lange-Müller, Matre m.fl.

om Chamber Choir of Scandinavia

Chamber Choir of Scandinavia samlar professionella sångare från Skandinavien och övriga Europa i syfte att sjunga körmusik på hög internationell nivå. Kören grundades under våren 2014 av före detta medlemmar i World Youth Choir (Världsungdomskören), med en första konsert samma år under ledning av Helene Stureborg. Kören har sedan dess haft årliga produktioner, exempelvis nyårskonserter i Storkyrkan i Stockholm med Gary Graden som dirigent. Kören har ingen fast dirigent, utan arbetar projektvis med en ny konstnärlig ledare för varje projekt. Sångarna är professionella solister, dirigenter, kyrkomusiker och musiklärare som samlas med det gemensamma målet att göra körmusik på hög nivå.

I oktober är kören i Stockholm/Uppsala och ger två konserter; en vardera i Ersta kyrka och Gottsunda kyrka.

om bengt ollén

Ollén studerade vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet för professorerna Gösta Ohlin och Gunnar Eriksson. 1993 grundade Ollén Sofia Vokalensemble i Stockholm. Fram till och med 2017 var han dirigent och lärare i körsång vid Stockholms Musikgymnasium. Han är även lärare i kördirigering och ensembleledning vid Kommunala Musikinstitutet. Ollén har varit gästföreläsare och gästdirigent vid Oglethorpe University i Atlanta, USA.