Morgonmässa för riskgrupper

Onsdagarnas morgonmässor i domkyrkan anpassas under v 26-33 särskilt för personer över 70 och andra som behöver vara extra försiktiga.

Möjlighet att fira mässa med säkert avstånd

Svenska kyrkan Uppsala välkomnar dig som tillhör riskgrupp och 70+ att från och med onsdag 24 juni och under resten av sommaren fira morgonmässa varje onsdag kl 08:15 i Uppsala domkyrka.

Vi samlas i högkoret för att fira morgonmässan och då har vi möjlighet att hålla avstånd till varandra – även om vi är tillsammans. Med ”en ängels vingbredd” kan du sitta på stolsraderna runt högkoret, det vill säga att det kommer att finnas markeringar i bänkraderna som visar var du kan sitta med ett tryggt avstånd till din bänkgranne.

Domkyrkan kommer under vecka 26-33 att hållas stängd för andra besök under den tiden mässan pågår och dagens turistbesök har inte hunnit komma igång.

Välkommen att fira mässa!

Annica Anderbrant
Domprost

Svenska kyrkan Uppsala följer och tillämpar de rekommendationer och beslut som fortlöpande ges från Folkhälsomyndigheten och Sveriges regering, vilket just nu innebär att max 50 personer får samlas vid gudstjänsten.