Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Meditationsnatt i domkyrkan

Tillbringa en natt i Uppsala domkyrka den 7-8 mars, kl 18–09. Anmälan senast 20 februari.

Upplev bön och stillhet nattetid i domkyrkan

Känner du dig närmast Gud under småtimmarna, när dagens brus har stillnat? Tillbringa denna marsnatt under domkyrkans valv i bön, i tystnad eller lågmält samtal.

Välj en egen plats i kyrkorummet, där du slår dig till ro. Lämna packningen och dagens bördor. Sök frid. Se detaljer i ett nytt ljus.

Upplev förvandlingen från solnedgång till soluppgång. Kyrkorummet förändras då solens första strålar lyser in.

Upplev förändringen från solnedgång till soluppgång. Se kyrkorummet förvandlas när solens första strålar lyser in.

Vi äter middag och frukost tillsammans. Under natten finns det flera tillfällen till gemensam bön med texter från den skotska kommuniteten Iona och tyst meditation: att sitta sig till stillhet. Du väljer själv vilka delar du deltar i. Däremellan är tiden fri och du kan be, vila, vandra i kyrkan, läsa, meditera, samtala enskilt eller i liten grupp.  Under natten är kyrkan stängd för andra än anmälda deltagare.

Catharina Stenlund, Susanne Cederlöf och Jonas Lindberg ansvarar för nattens program.

Anmälan

Anmäl dig senast 20 februari till: catharina.stenlund@svenskakyrkan.se, tfn 018-430 36 50. Ange namn, ålder, kontaktuppgifter och eventuella allergier eller övriga upplysningar. Avgift 100 kr. Observera att antalet platser är begränsat till 25 deltagare.