Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Manifestation för ljuset i Sankt Pers kyrka

Efter förra veckans explosion vid Kvarntorget bjuder kyrkan in till samtal, ljuständning och andakt torsdag 19 april kl 18.00.

Det var sent på tisdagkvällen 10 april som en explosion inträffade i en närbutik vid Kvarntorget i Uppsala. En person skadades i sprängdådet och under den följande dagen var stora delar av platsen avspärrad för polisens utredningsarbete. Den dramatiska händelsen påverkade boende i närområdet och Sankt Pers kyrka skakades om så pass av explosionen att onsdagens verksamheter fick ställas in, då kyrkan behövde städas upp. Maria Aas Åhlén, präst i Sankt Pers kyrka, konstaterar att explosionen framför allt har skakat om de boende kring Kvarntorget.

-Vi har sett att det finns behov av att göra en manifestation och skapa en mötesplats för drabbade i området, säger hon. Nu på torsdag kväll träffas vi i kyrkan för att få samtala, tända ljus och hålla andakt. Vi vill tillsammans manifestera att ljuset alltid är starkare än mörkret.

Var och en som vill vara med är välkommen till kyrkan.

S:t Pers kyrka torsdag 19 april kl 18.00
Manifestation: Ljuset är starkare än mörkret