Foto: Annika Franzon

Lyssna till visning av Skattkammaren i sommar

Museet Skattkammaren öppnar igen fr o m lördag 26 juni. Har du mobiltelefon med internet kan du nu i din egen takt få en audioguidning till de viktigaste sevärdheterna i domkyrkans museum, våning för våning.

Domkyrkans skatter presenteras i audioguide

Utifrån den rådande situationen och av omsorg med domkyrkans och museets Skattkammarens besökare finns i sommar inte möjlighet till guidad visning i museet Skattkammaren i norra tornet. Men du som har en mobiltelefon med internetuppkoppling har ändå möjlighet att lyssna på en visning, våning för våning.

Här hittar du en inspelad audioguide för domkyrkans museum Skattkammaren. Det är visningsansvariga Annika Franzon som berättar om några av de viktigaste och mest sevärda föremålen du kan se i museets montrar. På sidan finns mer information om hur audioguiden fungerar och var i museet du startar. Du som vill eller behöver läsa medan du lyssnar hittar också de inlästa texterna i anslutning till ljudfilerna.

Varmt välkommen in i  museet Skattkammaren!