Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Lördagsmusik: Voice of heart

I stort sett varje lördag kl 15.00 under terminstid bjuds gratiskonserter i Uppsala domkyrka. Den 22 september är det säsongspremiär. Först ut är Voice of heart: Då, nu och framåt!

Körledaren, pianisten och låtskrivaren Niclas Dahl verkar inom en rad genrer, från klassisk och sakral musik till rock, musikal och visa. De ofta genreöverskridande konserterna har mött stort gensvar bland både unga och gamla. Hösten 2017 uruppfördes Niclas Dahls körverk ”Rockatorium” i en fullsatt Uppsala domkyrka och framfördes i en TV-gudstjänst.

Mathilda Lindström (sång) John Eriksson (bas, gitarr) & Rickard Engvall (trummor) har med sina talanger redan gjort avtryck i det Uppländska musiklivet. Gruppens samarbete präglas av både glädje och allvar, nyfikenhet och personkemi.

Voice of heart bjuder i på medeltida klanger, välkända visor, filmmusik och nyskrivna sånger i ett program för själ, hjärna och hjärta.

Lördag 22 september 2018, kl 15.00 i Uppsala domkyrka

Fri entré, kollekt.